…και ο τίτλος απονέμεται στην …. Δρ. Κατερίνα Χαρβάτη!

Η Δρ. Κατερίνα Χαρβάτη, η οποία τιμάται με τον τίτλο «Fellow» από την Αμερικανική Ένωση για την Πρόοδο της Επιστήμης (American Association of the Advancement of Science- AAAS).

Ο τιμητικός αυτός τίτλος της AAAS, που εκδίδει και το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Science», απονέμεται σε αναγνώριση της συμβολής της Κατερίνας Χαρβάτη στην Παλαιοανθρωπολογία, ιδίως σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη και την παγκόσμια διάδοση της Τρισδιάστατης Μορφομετρίας. Η απονομή του τίτλου θα γίνει κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης της AAAS, στις 20 Φεβρουαρίου 2010, στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Ενα μικρό δείγμα από τις μελέτες της διαπρεπής Ελληνίδας ερευνήτριας Δρ. Κατερίνα Χαρβάτη :

H ανάλυση των ισότοπων στροντίου ενός δοντιού, 40.000 ετών που βρέθηκε σε αρχαιολογική ανασκαφή στην θέση Λακωνίς Γυθείου έδωσε τα αποτελέσματα των αναλύσεων, που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Archaeological Science, έδωσαν την πρώτη άμεση μαρτυρία, σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις νομαδικές κινήσεις των Νεάντερταλ.Περισσότερα… Σχετικό θέμα:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΡΒΑΤΗ “Δεν πιστεύω ότι η εξέλιξη μπορεί να σταματήσει …

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Σχετικό θέμα: «Η Ακρόπολη της παλαιοντολογίας»

Σπήλαια του προϊστορικού ανθρώπου

Χρονολόγιο Ελλάδος

Η μελέτη του παρελθόντος και ο Άρης Πουλιανός

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΊΣΤΟΡΙΑ

Οι ανακοινώσεις του δρα Άρη Πουλιανού στο 16ο Διεθνές Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών: (IUAES)

Dr Aris Poulianos in his lab

Η διαφορά

– O Άρης Πουλιανός συνέδεσε το όνομά του με το σπήλαιο των Πετραλώνων και τ ην έρευνα για την εξέλιξη του ανθρώπου. Η αμφισβητούμενη κατά καιρούς επιστημονική του ιδιότητα και οι δικαστικοί του αγώνες κρύβουν το πραγματικό πρόσωπο του Άρη. Κρύβουν έναν ιδεολόγο, πατριώτη που πέρασε μια ζωή δια πυρός και σιδήρου, από στρατόπεδο προσφύγων στην Παλαιστίνη, αντάρτης του ΕΛΑΣ, βιολόγος στην Αμερική και ανθρωπολόγος στην Ρωσία. Μπορούσε να ζήσει μακριά από τον τόπο του με φήμη και απολαβές. Προτίμησε τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής, των διωγμών, της μοναξιάς.

Να τον βραβεύσουν και να τον αναδείξουν περιμένατε;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: